Sorin Costreie este Conferentiar, Prorector pentru relatii internationale si relatia cu studentii al Universitatii din Bucuresti si fost Prodecan al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, unde preda din 1996 cursuri si seminarii de Logica Filosofica, Epistemologie, Ontologie, Originile filosofiei analitice, Filosofia biologiei, Filosofia stiintei, Meta-logica, Filosofia Limbajului, Filosofia matematicii, Filosofia logicii si Gandire critica, dezbatere si argumentare. A mai predat si la Universitatea Western Ontario din Canada cursuri de Introducere in logica si Etica aplicata.
Sorin Costreie este specializat in Filosofia limbajului, Filosofia matematicii si Logica filosofica. Este, de asemenea, coordonator al programului masteral in limba engleza Analytic Philosophy. Interesele sale de cercetare vizeaza cu precadere teme ca existenta, identitatea, referinta, structuralismul, precum si filosofi ca Leibniz si Frege. Pe langa activitatea didactica si de cercetare, Sorin Costreie este implicat, din 2008, si la nivelul administratiei centrale a Universitatii din Bucuresti, coordonand Departamentul pentru Managementul Calitatii din cadrul Universitatii din Bucuresti.
Din 1991 si pana in 1996 Sorin Costreie urmeaza cursurile Facultatii de Filosofie, continuandu-si studiile masterale in cadrul aceleiasi facultati. Intre 2006 si 2007 este bursier al prestigiosului New Europe College. In 2007 primeste titlul de doctor in filosofie la Universitatea din Bucuresti, in urma sustinerii unei teze cu privire la relatia intre matematica, fizica si metafizica in cadrul filosofiei lui Gottfried Leibniz. De asemenea, Sorin Costreie a beneficiat de numeroase burse si stagii de cercetare in institutii academice de mare prestigiu din Germania (Trier, Berlin, Bonn, München), Italia (Roma, Napoli) si Statele Unite ale Americii (Notre Dame, Pittsburgh), Spania (Barcelona) si Canada (Western Ontario).
Ca rezultate ale activitatii sale de cercetare, pot fi mentionate publicatii recente precum un volum dedicat filosofiei lui Gottlob Frege, Sase studii fregeene (Editura Universitatii din Bucuresti, 2015), care reuneste traducerea a sase studii publicate in limba engleza in reviste de specialitate. Are numeroase studii si articole publicate in volume si reviste de specialitate editate de catre edituri prestigioase precum Kluwer, Routledge, Springer, Taylor & Francis, Elsevier, Oxford University Press, zeci de prezentari la conferinte internationale din strainatate. Merita mentionata separat si aparitia la cunoscuta editura Springer a volumului „Early Analytic Philosophy. New Perspectives on the Tradition”, editat de catre Sorin Costreie. In 2004, alaturi de D. Stefanescu si Adrian Miroiu, publica manualul de Logica si Argumentare pentru liceu la editura Humanitas. Din 2013 pana astazi realizeaza anual, la editura C.H. Beck, un ghid de rezolvare a exercitiilor pentru proba de verificare a rationamentului logic pentru Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii. A publicat peste 30 de articole si capitole in volume colective de filosofie si multe articole in domeniul educatiei si managementului calitatii in universitati.
In urma colaborarii stiintifice cu numerosi cercetatori de renume si a activitatii sale de cercetare, Sorin Costreie devine membru in comitetul de coordonare al European Society for Analytic Philosophy (E.S.A.P.). In 2014 este coordonatorul comitetului de organizare al Congresului European de Filosofie Analitica – editia a opta – care s-a desfasurat la Bucuresti, eveniment la care au participat peste 300 de filosofi din intreaga lume, devenind astfel cea mai importanta manifestare filosofica din Romania din ultimii 50 de ani. In 2007, alaturi de profesorul universitar Mircea Dumitru si de alti colegi, a pus bazele Societatii Romane de Filosofie Analitica (S.R.F.A.).
Sorin Costreie este un activ publicist, cu numeroase articole la Dilema Veche si emisiuni la posturi de radio precum BBC, RFI, Romania Cultural. In mandatul Prof. Mircea Dumitru ca Ministru al Educatiei, in 2016, Sorin Costreie a fost secretar de stat.