Angèle Dubeau este una dintre cele mai cunoscute si mai premiate violoniste canadiene; inregistrarile ei se bucura de un exceptional succes, ea fiind unul dintre putinii interpreti de muzica clasica din lume care au obtinut un Disc de Aur pentru numarul record de discuri vandute.
Angèle Dubeau a fondat in 1997 La Pietà, un ansamblu cameral feminin care reuneste cateva dintre cele mai bune muziciene ale Canadei; Angèle Dubeau & La Pietà au fost invitate sa sustina concerte pe mari scene de concert, in acelasi timp aparitiile televizate confirmand un succes neasteptat pentru niste interprete de muzica clasica. Unul dintre cele mai recente premii obtinute de Angèle Dubeau & La Pietà este cel decernat in anul 2015 la Gala Felix (echivalentul canadian al premiilor Grammy americane) pentru albumul „Ludovico Einaudi – Portrait”. Albumul a fost ascultat online de 5 milioane de oameni din toata lumea in doar doua luni.
In martie 2016 Angèle Dubeau & La Pietà (ansamblu cameral din Canada) au inclus Bucurestiul – cu un concert unic la Atheneul Roman – in cadrul turneului lor european dedicat compozitorilor minimalisti Ludovico Einaudi si Philip Glass (doua dintre cele mai importante nume din muzica clasica contemporana internationala, cu un remarcabil succes la public, promotori ai unui stil consonant). Programul a cuprins si lucrari semnate de alti creatori contemporani: Arvo Pärt (cel mai des interpretat compozitor de muzica clasica contemporana din ultimii cinci ani), Michael Nyman si altii – compozitori foarte rar cantati in Romania, in buna parte din cauza inaccesibilitatii partiturilor (editii limitate, drepturi de autor etc.).
Artista canta pe vioara Stradivarius „Des Rosiers”, aflata in Patrimoniul National al Statului Canadian, una dintre cele mai cunoscute si mai valoroase viori Stradivarius din lume.
Marele succes la public al acestui concert a convins-o pe Angèle Dubeau sa includa Romania in urmatorul sau turneu european (primavara 2018), cu un repertoriu dedicat celor mai mari compozitori contemporani, greu accesibili publicului romanesc. Va fi tot un concert unic, la Atheneul Roman.
Finantare
Cea mai mare parte a costurilor legate de prestatia muzicienilor (transport, onorarii, asigurari etc.) este asigurata de Guvernul Canadian, in cadrul unui program de promovare a culturii, ceea ce face accesibile costurile unui concert in Romania!
Partenerii si sponsorii pot contribui cu pachete de cate 5,000€, pentru care se primesc, pe langa beneficiile generale acordate de catre Societatea Muzicala, si cate 80 de invitatii (locuri) la concertul de la Atheneul Roman.
Ca si la concertul editiei I (martie 2016), este de asteptat ca audienta sa fie formata aproape exclusiv din reprezentanti ai elitelor politica, diplomatica, de business si culturala din Romania (detalii vor fi furnizate la cerere).
Referinte
// Concertul Societatii Muzicale de la Atheneul Roman, martie 2016 Posted by Societatea Muzicala on 25 Martie 2016
Marea violonista canadiana Angele Dubeau si ansamblul sau La Pieta vor canta alaturi de corul batranilor si de corul copiilor defavorizati ai sectorului 6 la Conacul Golescu - Grant. Angele Dubeau,...
Angèle Dubeau si muzica lui Ludovico Einaudi - un concert al Societatii Muzicale Vioara Stradivarius "Des Rosiers" "The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass" European tour Ateneul Rom...
SC: Doamna Angèle Dubeau, mai intai de toate va multumesc pentru ocazia de a avea acest dialog! Duminica, pe 13 martie 2016, veti canta la Ateneul Roman in compania ansamblului "La Pietà", pe care l...