Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu – Grant”
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6
Este un compartiment subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care se adreseaza tuturor copiilor de pe raza sectorului 6, reprezentand locul unde acestia iti pot pune in practica abilitatile si aptitudinile, exprimandu-si intr-un mod creativ pasiunile si talentele artistice, culturale, sportive, tehnico-stiintifice. Centrul isi propune sa ofere copiilor din sectorul 6 o alternativa de petrecere a timpului liber prin implicarea lor in aceste activitati. Activitatile din cadrul proiectului contribuie la prevenirea comportamentelor deviante la copii si adolescenti. Programele socio-educative desfasurate constituie o modalitate de adaptare, dezvoltare, responsabilizare si integrare sociala a copiilor din sectorului 6, in vreme ce promovarea voluntariatului in randul tinerilor si adultilor se constituie intr-o forma de participare activa la viata comunitatii. La activitatile centrului pot participa copiii cu varsta intre 4-18 ani, care au domiciliul in sectorul 6 si tinerii cu varsta intre 18-26 ani daca sunt beneficiari ai sistemului de protectie a copilului.
Institutia este situata in str. Aleea Tibles, nr. 64, intr-o cladire avand statutul de monument istoric, ce a purtat in trecut denumirile de „Palatul Belvedere” si „Palatul Grant”. Fostul conac Golescu este renovat, reabilitat si primeste o noua destinatie. Astfel la data de 1 Iunie 2012 este inaugurat Centrul de recreere si dezvoltare personala „Conacul Golescu Grant” Sector 6, destinat activitatilor educative si de recreere in beneficiul copiilor si adolescentilor din comunitatea sectorului 6. In cladire sunt amenajate 12 sali pentru activitati, sala de asteptare pentru parinti si pentru consilierea psihologica. Locatia dispune de o curte generoasa in care este amenajata o sala de sport, precum si un loc de joaca pentru copii.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 este institutia publica ce asigura la nivelul sectorului implementarea programelor si masurilor de asistenta sociala.
DGASPC Sector 6 asigura asistenta sociala urmatoarelor categorii de persoane:
- Persoane defavorizate, marginalizate, discriminate;
- Persoane varstnice;
- Persoane singure si familii aflate in dificultate;
- Adulti si copii cu dizabilitati;
- Copii abuzati, maltratati;
- Copii abandonati;
- Copii si familii cu copii in situatii de risc.
Servicii oferite
- Servicii de prevenire a separarii copilului de familie si a situatiilor de risc; masuri de protectie pentru copil;
- Asistenta si sprijin pentru persoanele varstnice, singure, cu dizabilitati sau aflate in situatii dificile;
- Servicii de gazduire, servirea mesei, consiliere, asistenta medicala, igienizare pentru batranii singuri;
- Promovarea si sustinerea respectarii drepturilor omului;
- Masuri de prevenire si combatere a marginalizarii sociale;
- Acordarea de ajutoare sociale, alocatii;
- Servicii de recuperare, tratament, reintegrare sociala a persoanelor cu dizabilitati;
- Servicii de consiliere sociala, juridica si psihologica;
- Drepturi si facilitati persoane cu handicap.
Tipurile de activitati desfasurate:
- Cultural-Artistice: teatru, dans modern, muzica (canto, chitara, pian, cor), arte plastice (pictura, arta grafica, modelaj, design vestimentar),
- Sportive: sah, karate, dans spotiv, karting etc.
- Tehnico-stiintifice: foto-video, stiinta si tehnologie audio, initiere in calculatoare etc.
- Alte dezvoltari de competente: limbi straine, orientare turistica, ecologie si cunoasterea mediului, mass-media, comunicare, jurnalism etc.
Corul Nostalgia
Initiat in anul 2005, proiectul „Corul Nostalgia” ofera copiilor si adolescentilor (copii si tineri proveniti din medii defavorizate) talentati din scolile si liceele sectorului 6 sansa de a urma cursuri muzicale, de a se initia in tainele unui studiou de inregistrari si de a evolua in spectacole cu public. In fiecare an, cu ocazia Craciunului, de Ziua Copilului, de Ziua Mamei sau cu prilejul altor sarbatori, copiii au evoluat sub luminile rampei si au fost rasplatiti cu aplauze. De-a lungul timpului, grupul a lansat numersoase albume cu participarea multor artisti consacrati precum Nico, Mirabela, Mihai Traistariu, Paula Seling, Ionut Galani, alaturi de care au lansat mai multe albume. In prezent corul este alcatuit din 21 de copii si adolescenti.
Corul Seniorilor
Corul batranilor din sectorul 6 a fost infiintat in anul 2014, cu scopul ambitios de a demonstra ca persoanele in varsta nu sunt o povara pentru societate si ca au multe de daruit. Cu varste intre 65 si 87 de ani, cei 37 de membri ai corului si-au luat rolul in serios devenind in scurt timp un grup unit si profesionist. Artistii ajunsi la varsta senectutii au participat in cadrul unor emisiuni la mai multe televiziuni, inclusiv in show-uri cunoscute, cu foarte mare audienta.