Irina Nastase a absolvit sectiile de clavecin si pian ale Facultatii de Interpretare Muzicala din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. A urmat cursuri de perfectionare de clavecin, basso continuo si muzica de camera cu Gustav Leonhardt, Bob van Asperen, Alan James, Nicolas Parle, Meno van Delft, Frédérick Haas, Sophie Boulin si Ketil Haugsand. In anul 2000, Irina Nastase a prezentat pe scena Ateneului Roman, alaturi de Alexandru Tomescu, prima integrala a sonatelor pentru vioara si clavecin de Johann Sebastian Bach.
Irina Nastase a sustinut recitaluri solo si camerale alaturi de formatiile „The Harmonious Blacksmith”, „Collegio Stravagante”, „Gli Studiosi di Sebastiano”, „Romabaroca Ensemble” in tara (Ateneul Roman, Opera Nationala din Bucuresti, Biserica Lutherana din Bucuresti, Biserica Lutherana din Fagaras, Biserica Neagra din Brasov, Biserica Anglicana din Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, Institutul Goethe din Bucuresti, Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, Muzeul National „George Enescu” din Bucuresti, Casa memoriala „George Enescu” de la Sinaia, Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Miercurea Ciuc) si in strainatate (Festivalul „di Mezza Estate” din Tagliacozzo, Italia – 2005, Institutul Cultural Roman din Roma, Festivalul „Primavara de la Praga” – 2005, „Festival van Vlaanderen” din Brugge – 2004, 2007 si Ringve Museum Trondheim).
Irina Nastase a participat la prima montare a unei opere baroce pe o scena romaneasca („Decebalo” de Leonardo Leo), alaturi de ansamblul „Collegio Stravagante” (conducerea muzicala Tiberiu Soare, regia Razvan Dinca). Opera a fost, de asemenea, inregistrata alaturi de „Romabaroca Ensemble”, dirijor Lorenzo Tozzi (Bongiovanni, 2006).
Irina Nastase e sora lui Vlad Nastase, organist, cantorul Bisericii Evanghelice (Lutherana) din Bucuresti.