George Cristian Neagu s-a nascut in 1964 la Timisoara si absolvit mai intai Liceul de Muzica din orasul natal, pentru ca ulterior sa urmeze cursurile Academiei de Muzica Gheorghe Dima si sa obtina diploma in muzicologie, dupa ce anterior studiase pianul, vioara, compozitia si dirijatul de orchestra.
Atras de arta baghetei, George Cristian Neagu s-a perfectionat cu maeştrii Cristian Mandeal şi Constantin Bugeanu si a participat la Festivalul Tinerilor Dirijori de Orchestra de la Buşteni, pentru ca ma apoi sa înceapa o activitate prodigioasa in care s-a bucurat de numeroase invitatii la pupitrul diverselor orchestre simfonice din România. Din 1990, Cristian George Neagu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat Arad, alaturi de acest ansamblu simfonic concertand in Italia şi Germania si realizand numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, ca si pentru diferite case de discuri.
Paralel cu activitatea la pupitrul Filarmonicii aradene, George Cristian Neagu a continuat sa se perfectioneze, participand la cursurile organizate la Cluj de „Internationale Bachakademie ” din Stuttgart, unde l-a avut mentor pe maestrul Christfried Broedel. Ca urmare a prezentei sale la aceste cursuri renumite, i-a fost acordată o bursa in scopul frecventării cursurilor de vara susţinute un an mai tarziu de maestrul Helmuth Rilling la Stuttgart. In 1995, George Cristian Neagu a debutat ca tanar dirijor de orchestra la pupitrul Filarmonicii „George Enescu” şi totodată la cel al Orchestrei Operei Nationale Bucuresti cu spectacolul „Spărgătorul de nuci”.
Nu in ultimul rand, George Cristian Neagu a avut si o scurta dar intensa activitate pedagogica in cadrul Facultatii de Muzica a Universitatii de Vest din Timisoara.
„George Cristian Neagu mi-a fost un elev super. A asimilat inainte de studiile de conservator materia de baza in teorie si armonie. Cu o inteligenta si intelepciune deosebita ca dirijor a atras prin calitate si precizie interpretativa simpatia orchestrei si a publicului meloman. Abordeaza lucrari muzicale din cele mai diverse stiluri si epoci, de la muzica simfonica, vocal-simfonica, opera sau corala.” (Teodor Caciora)