Ansamblul transilvanean de muzica contemporana ICon Arts a fost înfiintat in cadrul Festivalului ICon Arts 2009, la initiativa percuționistului Andrei Marcovici, a dirijorului Gabriel Bebeselea si a managerului cultural Sebastian Gheorghiu.
Alcatuit din 11 tineri muzicieni si avandu-l ca dirijor permanent pe Gabriel Bebeselea, cel mai bun produs al generatiei sale in arta dirijorala, Ansamblul ICon Arts si-a declarat a principal obiectiv promovarea muzicii contemporane si atragerea publicului larg către acest gen.
In acest sens, Ansamblul ICon Arts colaboreaza cu artisti ca Theo Wolters (dirijor), Ioana Ilie (pian), Bogdan Saratean (actor), Rodica Vica (soprana), dar si cu compozitori din intreaga lume, in repertoriul sau figurand deja un număr impresionant de prime auditii absolute. De asemenea, din anul 2010 Ansamblul ICon Arts este o prezență constanta pe scena festivalurilor de arta contemporana, precum SIMN (Săptamâna Internationala a Muzicii Noi), Festivalul International de Arta Contemporana de la Sibiu, stagiunea de muzica britanica s. a.
Ansamblul ICon Arts a fost invitat să sustina trei concerte in workshopul de compozitie din cadrul Festivalului International George Enescu în septembrie 2011, acestea aducandu-i aprecierile compozitorilor Bernard Cavanna (Franta), Dan Dediu (Romania), Costin Miereanu (Franta), Octavian Nemescu (Romania), Cornel Taranu (Romania), Hubert Stuppner (Italia) si Zygmunt Krause (Polonia) – membri ai juriului Concursului Internațional de Compozitie ”George Enescu” 2011.
De altfel, calitatea muzicienilor ce alcatuiesc Ansamblul ICon Arts a adus formatiei si alte invitatii in festivaluri dedicate muzicii contemporane din tara si din strainatate.