Desfasurarea Concursului editiei 2017, etapa cu etapa, in timp real

Ord. dupa

  • Premiul I, in valoare de 10000 de lei, a fost obtinut de A...

Va rugam sa urmariti in permanenta site-ul concursului pentru comunica...

  • Premiul I, in valoare de 10000 de lei, a fost acordat lui...

  • Premiul I, in valoare de 10000 de lei, a fost acordat lui ...

    1 comentarii

Va rugam sa urmariti in permanenta site-ul concursului pentru comunica...

Ieri ne-am confruntat cu o situatie inedita, care nu a mai fost intaln...

Va rugam sa urmariti in permanenta site-ul concursului pentru comunica...

Filarmonica George Enescu a anuntat poate cel mai frumos cadou pentru ...

La Editia a XXVII-a a Concursului National Mihail Jora nu a fost acord...

  • Premiul I - nu s-a acordat
  • Premiul al doilea, ...

    1 comentarii

Va rugam sa urmariti in permanenta site-ul concursului pentru comunica...

Societatea Muzicala si Filarmonica Nationala "Serghei Lunchevici" din ...

Afiseaza
comentarii

La Editia a XXVII-a a Concursului National Mihail Jora nu a fost acordat premiul I la sectiunea Compozitie. Premiul al II-lea va fi primit de catre Sebastian E. Tuna (foto), student la master al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima”, la specializarea Compozitie Muzicala, clasa maestrului Adrian Pop.

D'ale Carnavalului de Sebastian Tuna

Lucrarea castigatoare reprezinta trei scene dintr-o opera impusa, dupa un libret adaptat pentru concurs de catre compzoitorul Dan Dediu, Presedintele Senatului Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, pe baza creatiei dramaturgice D’ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale.

Cele „Trei scene” sunt scrise pentru un ansamblu instrumental format din flaut, clarinet, vioara, viola, violoncel si pian, care acompaniaza un grup de solisti vocali ce intrupeaza personajele lui Caragiale:

  • Mita – Soprana
  • Pampon – Bas
  • Iordache – Bariton
  • Cracanel – Tenor
  • Nae – Bariton

Sectiunea „Compozitie” a fost introdusa in Concursul National Mihail Jora in acest an, pentru prima data, exigenta juriului fiind considerata de catre concurenti si de catre observatori ca neasteptat de ridicata, mai multi concurenti abandonand pe parcurs, dupa ce se inscrisesera deja.

Mobexpert a finantat integral aceasta sectiune.

Lucrari ale lui Sebastian Tuna vor fi incluse in repertoriul Turneului Laureatilor Mihail Jora, precum si in alte concerte organizate de catre Societatea Muzicala.

Sebastian (Sebi) Tuna

Sebastian Tuna - compozitor

Dupa absolvirea liceului cu profil real, specializarea Matematica-Informatica, tanarul compozitor Sebastian E. Tuna a urmat studiile la Universitatea „Emanuel” din Oradea, specializarea Pedagogie Muzicala, fiind si perioada primelor cursuri de initiere in Compozitie Muzicala cu maestrul Sabin Pautza; ulterior a urmat licenta in specializarea Compozitie Muzicala la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, specializare pe care a absolvit-o ca sef de promotie in anul 2016, la clasa maestrului Adrian Pop. In prezent este masterand al Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, la specializarea Compozitie Muzicala, clasa maestrului Adrian Pop.

Sebi Tuna a participat la cursuri si masterclass-uri de compozitie sustinute de catre compozitorii: Cornel Taranu, Octavian Nemescu, Hans Peter Turk, Cristian Misievici, Teodor Caciora, Gabriel Iranyi (Germania), Violeta Dinescu (Germania), Jan Ezendam (Olanda), Edgar Alandia (Bolovia), Karen Gerardi (Italia), Mario Agustín Fernández (Anglia), Lasse Thoresen (Norvegia). A obtinut numeroase premii in compozitie, dintre care cele mai importante sunt cele de la concursurile: Paul Constantinescu (Bucuresti), Stefan Niculescu (Bucuresti), Liviu Comes (Cluj-Napoca) Alexandru Zirra (Iasi)

Cateva dintre lucrarile sale au fost interpretate la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Arad si Chicago (SUA).


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.