Unul dintre cei mai apreciati solisti romani de opera la nivel international, Theodore Coresi a impresionat prin caldura si frumusetea glasului sau, ca si profunzimea sa ce l-a ajutat sa abordeze rolurile de referinta destinate vocii de bas din repertoriul liric.
Nascut la Dochia, judetul Neamt in 1953, Theodore Coresi a inceput studiul muzicii in orasul natal cu profesorii Cornel Nicoara and A. Lazar, pentru ca desarvisirea pregatirii sale sa se realizeze in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde a beneficiat de indrumarea unor eminent pedagogi. Talent deosebit si inzestrat cu o voce aparte, Thedore Coresi s-a perfectionat apoi cu Boris Christoff, Luigi Infantino, Giuseppe Taddei, Hubert Deutsch, Nicolae Herlea, s.a. la Bucuresti, Roma si Viena, in paralel remarcandu-se deja la concursuri internationale de prestigiu precum Concursul de Canto de la Vervier, Concursul International Maria Canals de la Barcelona, Concursul Belvedere de la Viena sau Concursul International G. B. Viotii din Italia, unde a cucerit premii importante.
Angajat intre 1983 si 1987 al Operei Nationale Bucuresti, Theodore Coresi s-a evidentiat pe prima scena lirica a tarii cu rol ce avea sa-i devina unul dintre cele mai dragi si o veritabila emblema, Sarastro din Flautul fermecat de W. A. Mozart. Persecutat de regimul comunist si dornic de a avea acces liber in lumea internationala a operei, Thedore Coresi s-a stabilitdin 1986 la Viena, avand apoi colaborari cu mai multe teatre lirice europene de prima marime si un numar important de aparitii pe podiumurile de concert de prestigiu din Europa si nu numai.
In decursul carierei sale, Theodore Coresi a impresionat in roluri de referinta in titluri de opere semnate de C. Monteverdi, G. F. Handel, W. A. Mozart, G. Rossini, G. Donizetti, G. Verdi, G. Puccini, J. Massenet, G. Bizet, P. I. Ceaikovski, etc., dar si in numeroase partituri vocale si vocal-simfonice.
Inca activ ca interpret, Theodore Coresi are si o intensa activitate pedagogica, in care a pregatit generatii de tineri solisti, ca profesor universitar la Universitatea Pedagogica din Moscova, Centrul International de Muzica si Drama de la Viena, si profesor asociat la Universitatea din Oradea si Universitatea din Pitesti. De asemenea, a sustinut mai multe masterclass-uri de arta vocala, unele dintre acestea avand loc in cadrul Festivalului International Vacantele Muzicale la Piatra-Neamt dar si la Conservatoarele din Brno si Pescara.
De asemenea, Theodore Coresi are si o vasta experienta manageriala, de-a lungul timpului fiind director fondator al Vienna Opera Company, manager al agentiei de impresariat artistic ArtCor Artists Agency, director artistic al Festivalului Opera Nights de la Hunedoara, director artistic al Concursului International Vox Artis de la Sibiu, director al Pygmalion Theater din Viena, director si fondator la studioului privat Opernsanger din Viena sau presedinte al asociatiei de schimb cultural international ProArte.