Cei mai buni instrumentisti de alamuri din Romania: trompeta, trombon, corn francez, tuba

Ord. dupa

Ionut Podgoreanu a fost prim cornist al orchestrei Gustav Mahler cond...

Este membru fondator al Cvartetelor de corni ,,Horn Quartett”, „Co...

Afiseaza
comentarii

Este membru fondator al Cvartetelor de corni ,,Horn Quartett”, „Concertino”, al Ansamblului de corni „Concertino” ce este format din 30 sau mai multi corni, deasemenea fiind membru al Cvintetului de suflatori „Cronos”.

Cornistul Petrea Gisca, nascut pe 31 mai 1962 la Horodniceni, judetul Suceava, a studiat la Liceul de Muzica si Arte Plastice „Octav Bancila” din Iasi sub indrumarea profesorului Neculai Musteata. Si-a continuat apoi studiile superioare la Conservatorul „George Enescu” din Iasi, absolvind ca sef de promotie. A obtinut apoi o bursa de studii la Lanciano – Italia, cu prof. Sigilfrido Covizzi, ulterior urmand si alte cursuri de orchestra si muzica de camera precum cele de la Bayreuth – Germania. In 2009 a devenit de doctor in muzica cu teza „Cornul in creatia lui Franz Strauss si Richard Strauss. Contributia lor la emanciparea tehnicii si expresivitatii instrumentului”, avandu-l drept conducator de doctorat pe profesorul universitar doctor Nicolae Gisca.

Cornistul sucevean a efectuat foarte multe turnee in tari precum Germania, Olanda, Spania, Grecia, Franta, Austria, Italia, Belgia, Gibraltar, Elvetia, Coreea de Sud, Cehoslovacia, Bulgaria, Republica Moldova etc. A cantat in fata Papei Paul al II-lea la castelul “Gandolfo” din Italia in anul 1984 si la Festivalul Enescu, la toate editiile incepand cu anul 1985, impreuna cu Filarmonica „Moldova”. Deasemenea a sustinut concerte si recitaluri in mari sali de concerte din Europa precum cele de la Atena, Paris, Zürich, Amsterdam, Leipzig si lista poate continua.

Petrea Gisca – o cariera (click pentru a deschide)


Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close