Liviu Prunaru a cantat solist pe foarte multe scene din lume, in tari precum America de Nord, Elvetia, Argentina, Belgia, Germania, Italia, Franta, Romania. A inceput sa studieze vioara la vârsta de 6 ani cu profesorul Oprisan la Craiova, in orasul natal al violonistului. Alti profesori cu care a mai studiat Liviu Prunaru sunt domnul Berbec si doamnele Mailat, Adriana Carpen si Cornelia Bronzetti. Liviu Prunaru a avut sansa de a lucra si cu alti mari artisti precum Lordul Yehudi Menuhin, Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Nikita Magaloff, Jean-Pierre Rampal, Peter-Lukas Graf, Pierre Amoyal si Itzakh Perlman.
Printre premiile pe care le-a obtinut de-a lungul carierei sale, enumeram Concursul “E. Nakamichi Wieniawski” din America de Nord, Concursul “Dong-A” din Coreea de Sud, Concursul “Rodolfo Lipizer” din Italia si Concursul “Regina Elisabeta” de la Bruxelles. Liviu Prunaru a aparut ca solist impreuna cu orchestrele London Symphony Orchestra, Belgium National Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Westdeutsche Sinfonia, Athens Philharmonic Orchestra, Bari Symphony Orchestra, Orchestra Nationala Radio Bucuresti, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Juilliard Symphony si lista poate continua. A colaborat cu importanti dirijori precum Lord Yehudi Menuhin, Yuri Simonov, Andrew Litton, Peter Braschkat, Georges Octors, Cristian Mandeal, Lukas Vis, Horia Andreescu, Mario Benzecry si Park Eun Seong.
Liviu Prunaru este frecvent invitat al prestigioaselor festivaluri Enescu, Menuhin sau cele de la Bruxelles, Buenos Aires, Atena, Salzburz, Flandra, Wallonie si Evian. Violonistul Liviu Prunaru canta pe vioara Stradivarius denumita “Pachoud” care a fost construita in 1694.