Cu o activitate creatoare si didactica prin care a sporit renumele Romaniei in Franta, Costin Miereanu este un recunoscut pionier al muzicii experimentale de avangarda in care propune unele dintre cele mai indraznete si interesate imbinari stilistice.
Nascut in 1943 la Bucuresti, Costin Miereanu a aprofundat arta componistica in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sub indrumarea profesorului Alfred Mendelssohn. Dupa absolvirea studiilor in 1966, Costin Miereanu s-a perfectionat la Darmstadt cu Karlheinz Stockhausen si Gyorgy Ligeti si la Paris cu Pierre Schaeffer, tot in capital franceza frecventand cursurile profesorului A. J. Gremais.
Cetatean francez din 1977, Costin Miereanu are o lista a creatiei ce cuprinde muzica pentru orchestra, pentru ansamblu instrumental, vocala, vocal-simfonica, pentru instrument solo, lucrari in genului operei si al baletului si cu character pedagogic. In majoritatea acestor opusuri se poate remarca conceptia interdisciplinara, poliartistica asupra demersului componistic, privit de Costin Miereanu din perspective semioticii narative ca o veritabila “scenografie muzicala”.
Premiat cu numeroase distinctii pentru activitatea sa creatoare, Costin Miereanu se arata interest si de domeniul cercetarii teoretice publicand numeroase studii si articole, precum si volumul Fuite et Conquete du champ musical, in care trateaza tocmai aspect privitoare la conceptia sa componistica.
Diretor al celebrei edituri Salabert (intre 1981-1982) si co-director artistic al ansamblului 2e2m (1982-1985), Costin Miereanu are si o intensa cariera didactica, fiind din 1981 profesor titular de filosofie, estetica si stiinta artei la faimoasa universitate Sorbona.