Avand o calitate muzicala exceptionala, corul Madrigal a atras atentia inca din primii ani ai existentei sale, cucerind de-a lungul timpului numeroase distinctii pentru valoarea sa, cele mai importante fiind Medalia UNICEF, Premiul Criticii Muzicale Germane, Premiul “Il Saggitario d’Oro” in Italia sau Diploma de Onoare a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Abordand un repertoriu variat ce cuprinde lucrari renascentiste (madrigale),colinde romanesti sau pagini corale contemporane, Corul Madrigal a fost declarat in anul 1992 Bun al Patrimoniului Universal UNESCO iar conducatorul sau, Marin Constantin, Ambasador de Onoare al UNESCO.
Iinfiintat in anul 1963 de dirijorul Marin Costantin, fiind alcatuit exclusiv din studenti ai Conservatorului bucurestean, Corul Madrigal a starnit imaginatia unor compozitori ca Sigismund Toduta, Myriam Marbe, Tiberiu Olah, Sabin Pautza sau Liana Alexandra care au scris special pentru acesta.
Madrigalul are numeroase aparitii discografice si documentare realizate de televiziuni din tara si din strainatate, colaborand de-a lungul vremii cu artisti de renume precum soprana Angela Gheorghiu sau orchestre ca cea a Filarmonicii din Londra.
Actualmente, dirijoarea corului este Anna Ungureanu