Editura Casa Radio va lansa in curand, in cadrul seriei Inregistrari istorice din Arhiva Radio Romania, care in 2015 marcheaza 60 de la trecerea in eternitate a lui George Enescu , un album pe care vor fi incluse cateva dintre inregistrarile-document realizate de marele compozitor in calitate de interpret la Radio si ramase pana astazi cu titlul de exclusivitate in Arhiva Radio Romania.
Talent exceptionala, George Enescu nu a fost doar un mare compozitor ci si un foarte bun violonist si pianist, avand numeroase aparitii in concerte si recitaluri alaturi de nume importante ale lumii muzicale autohtone si universale, impreuna cu care a realizat momente unice ramase in istoria muzicii. Deopotriva si dirijor, Enescu este o intruchipare a muzicianului complet, care abordeaza arta sunetelor din aproape toate punctele de vedere la cel mai inalt nivel, si tinde spre o intelegere totala a fenomenului muzical.
Acest aspect al personalitatii artistice a lui George Enescu este subliniat si de inregistrarile -document reconditionate de o echipa alcatuita din Laura Manolache, regizorul muzical Alexandru Parlea si inginerul Andrei Papudoff care a contribuit la fixarea in conditii bune pe suport de tip CD a trei dintre lucrarile enesciene interpretate chiar de autorul lor: Sonata op.26 nr.2 pentru pian si violoncele in care Enescu in ipostaza de pianist colaboreaza cu violoncelistul Theodor Lupu, Piesa de concert pentru viola si pian, interpretata de asemenea la pian de Enescu si de violistul Alexandru Radulescu si Suita I pentru orchestra in interpretarea Orchestrei Filarmonicii din Bucuresti sub bagheta lui George Enescu.
Albumul include in ultima sa parte inregistrarea Concertului pentru 2 viori si orchestra in re minor BWV de J. S. Bach, ce ii are ca protagonisti pe George Enescu si David Oistrah, acompaniati de Orchestra Simfonica de Stat a URSS.